KRISTENDOMMEN

Omskæring af piger og kvinder nævnes ikke i de bibelske tekster. Alligevel sker det stadig, at piger bliver omskåret i den kristne kirkes navn.

Den første kristne kirke på verdenskortet – den koptiske kirke – blev stiftet i Ægypten i det 1. århundrede e.v.t. – angiveligt af Evangelisten Marcus – og bredte sig hurtigt til nye områder. Således stiftede Etiopien sine første koptiske kirker i det 4. århundrede. Den koptiske kirke har siden bredt sig til store dele af det afrikanske kontinent og Mellemøsten. Sammen med andre kristne kirker tilhører 40 procent af alle afrikanere forskellige kristne menigheder.

Hverken i det gamle eller ny testamente står kvindelig omskæring nævnt. Derfor kunne den koptiske kirkes repræsentant, Bishop Moussa, i 2003 i Kairo – på en stor international konference om kvindelig omskæring – dementere, at omskæring af piger har noget at gøre med kristendom. Han afviste enhver forbindelse mellem kristendommen og omskæring af piger, og det bekymrede ham, at omskæring af piger fortsat finder sted:

“When God created the human being, he made everything in him/her good: each organ has its function and role. So, why do we allow the disfiguring of God’s own creation? There is not a single verse in the Bible of the Old or New Testaments, nor is there anything In Judaism or Christianity – not a single verse speaks of female circumcision”

På trods af at den bibelske tekst ikke nævner omskæring af piger, har repræsentanter for en af de ældste kristne kirker – den koptiske kirke – alligevel optaget omskæring af piger i deres kirkelige praksis primært i Eritrea og Etiopien. Tidligere var det et krav fra koptiske præster, at de piger, de skulle døbe, var omskåret, og også i dag er der forestillinger blandt koptiske kristne, der taler for omskæring af piger. Blandt andet mener nogle, at jomfru Maria blev omskåret som 15-årig.