Hvor og hvor mange?

 

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO er mellem 100 millioner og 140 millioner af verdens piger og kvinder blevet omskåret, og hvert år bliver yderligere tre millioner piger omskåret..

Omskæring af kvinder og piger (Female Genital Mutilation) er udbredt i dele af Afrika, hvor det praktiseres i mindst 28 lande. Det er almindeligt i et bælte, der strækker sig fra Senegal i Vestafrika til Somalia på østkysten. Fra Ægypten i nord til Tanzania i syd. I flere af disse lande bliver mere end 95 procent af alle kvinder omskåret. Udover det nævnte bælte i Afrika praktiseres omskæring blandt nogle befolkningsgrupper på den arabiske halvø specielt i Yemen. Længere mod øst er FGM almindelig i for eksempel det nordlige Sauidarabien, i det sydlige Jordan, i Irak og blandt immigranter i eksempelvis de Forenede Arabiske Emirater.

Der er ikke tal, der viser, hvor almindelig omskæring er i Asien, men der er rapporter om omskæring blandt muslimske befolkningsgrupper i Indonesien, Sri Lanka og Malaysia. I Indien praktiserer en mindre muslimsk sekt, Daudi Bohra, omskæring.

Der har været rapporter om omskæring blandt afgrænsede indianske grupper I Mellem- og Sydamerika.

I Europa og USA praktiseres omskæring af piger primært blandt immigranter fra lande, hvor man normalt har tradition for omskæring. Her bliver pigerne ofte opereret illegalt af læger fra deres egen etniske gruppe eller af traditionelle omskærersker, der bringes ind i landet, eller pigerne sendes udenlands for at blive omskåret. Der er ingen tal, der viser, hvor almindelig omskæring er blandt befolkningsgrupper i industrialiserede lande.

LINKS

Unicef statistik om FGM i Afrika
Unicef rapport om FGM i Afrika

På Equality Now s hjemmeside, kan du på engelsk, spansk, fransk eller arabisk læse mere om, hvor almindelig omskæring er i en række lande.