B

Bantu
Bantus er bantusprogets ord for ‘menneske’. Bantufolk er en fællesbetegnelse for over 60 mio. mennesker, der lever i det sydlige Afrika, og som først og fremmest har det tilfælles, at de taler bantusprog.
Bantu

Beijing-konferencen
Den 4. internationale kvindekonference i 1995 i Beijing, Kina, som samlede op og sammensvejsede globale bidrag til en aktionsplan med 12 kritiske områder for kvinderettigheder, samt en række tiltag, som nationale stater og internationale organisationer skal foretage, og private organisationer kan foretage. Der var stor opbakning til Beijing Erklæringen og den omfattende aktionsplan (BPFA) for at opnå ligestilling, udvikling og styrkelse af kvinders rettigheder.
1995 Women Watch
2000 Women Watch
2005 Women Watch
2010 Women Watch

Berlin-konferencen
Afholdt på initiativ af Bismarck 1884-1885 med deltagelse af de europæiske stater, bl.a. Danmark, samt USA og Osmannerriget.
Berlinkonferencen

Blixen, Karen
Godsejerdatteren Karen Dinesen forlod den 2. december 1913 sit barndomshjem Rungstedlund og Danmark for at tage til Afrika, gifte sig med sin forlovede, den svenske baron Bror Blixen-Finecke, og – med store økonomiske tilskud fra begge familier – begynde en ny tilværelse på en farm i Britisk Østafrika, det senere Kenya. Karen Blixen blev senere en internationalt anerkendt forfatter, og hendes erindringer fra Kenya, ”Min afrikanske farm”, blev i 1985 filmatiseret af instruktøren Sidney Pollack og fik navnet “Out of Africa”.
Karen Blixen

Britisk kronkoloni
Frem til Hongkongs overgang til kinesisk styre i 1997 havde Storbritannien betydelige kronkolonier – en form for forfatningsmæssig status inden for det britiske kolonirige.
Britisk kronkoloni

Britisk Østafrika
Kenya hed Britisk Østafrika frem til 1919, hvor landet fik navnet Kenya.