M

Maputo Protokollen:
Den afrikanske union har vedtaget Maputo protokolen (2003), som generelt behandler kvinders rettigheder. Den er nu i gang med at blive ratificeret af de afrikanske stater.
Protokollen udgør en del af den Afrikanske Unions Afrikanske Charter om menneskerettigheder og er specifikt rettet mod beskyttelse af piger og kvinders rettigheder.
Hele den Afrikanske Unions ”Protokol til det afrikanske charter om menneskerettigheder og kvinders rettigheder i Afrika” findes på Protocol of the rights of women.

Masai
Masai er et nomadefolk, der engang drev deres kvæg rundt på højlandet i Kenya. Med den britiske kolonisering kom der biologiske og politiske forandringer. Kvægsygdommen kvægpest fulgte tilsyneladende med briterne. Kvæghorderne blev decimeret, og masaierne manglede mælk og kød. I stedet oplevede de sult og epidemier. Det førte dog ikke til, at masaierne begyndte at samarbejde med de ny sejrherrer. De gik snarere til angreb, indtil den britiske regering i 1904 og 1912-13 genbosatte masai-befolkningen langt væk i det sydlige Kenya og i Tanzania, hvor stadig bor.
Masai

MYWO
Kenyansk kvindeorganisation
“The overall goal of Maendeleo ya Wanawake Organization is to contribute to improvement of the economic, social and political status of women in Kenya.”
Maendeleo Ya Wanawake Organization