The Great Green Wall

Den maliske musiker/aktivist Inna Modja tager os med på en musikalsk og episk rejse langs The Great Green Wall.

Gennem Senegal, Mali, Nigeria, Niger, Tchad og Etiopien følger Inna Modja den spirende grønne mur gennem Sahel. Her er hun vidne til de akutte konsekvenser af alvorlig udpining af jorden og de accelererende klimaændringer, som muren har til formål at modvirke: øget ørkendannelse, tørke, ressourcemangel, radikalisering, konflikt og migration. 

Hun møder et utal af mennesker, der på forskellig vis er påvirket af tidens store forandringer, og samlet dokumenterer de, at Sahel og hele verden står ved en skillevej, og at den retning, vi vælger, er afgørende for klodens fremtid.

Med støtte fra andre indsigtsfulde musikere (Didier Awadi, Songhoy Blues, Waje og Betty G) bestræber Modja sig på at styrke løftet om Den Grønne Mur og mulighederne for at imødegå de hurtigt voksende trusler, hendes medborgere står overfor. 

Selvom filmen er en grum advarsel om klimaforandringerne, er The Great Green Wall samtidig en forfriskende historie om modstand, optimisme og handling. Mens Modja lidenskabeligt forfølger en afrikansk drøm for en generation, der ønsker at have indflydelse på deres egen skæbne, minder hun os om den enorme opgave, der venter forude, og at vi ikke har megen tid tilbage. Rejsen afslører vores fælles menneskelige tilstand og afspejler det dybere moralske og eksistentielle spørgsmål, vi alle står over for: ”Vil vi handle, før det er for sent?” 

Filmen er instrueret af Jared P. Scott og produceret i samarbejde med bl.a. den Oscar-nominerede instruktør Fernando Meirelles (City of God og The Constant Gardener).  

Artikler