Mit Land Zion

 

Yulie Cohen Gerstel har specialiseret sig i at lave personlige og dybt kontroversielle film om sit forhold til staten Israel og zionismen.

I Mit land Zion fortæller hun, hvordan hun selv valgte at forlade tilværelsen i New York og tage til Israel for at føde sit første barn. Et land, hvor hun hver dag må leve med truslen om, at hendes nu voksne døtre kan blive ofre for selvmordsbombere; og et land, hvor unge i generationer er gået ind i hæren for at dræbe de arabere, som boede i området, før Israel blev grundlagt.

Filmen giver ikke entydige svar. Men gennem en række møder og konfrontationer belyses nogle af de ømme punkter i Israels historie, samtidig med at der søges mulige forklaringer på spørgsmålet om, hvad der kan få mennesker til at sætte klipper og jord højere end liv.

Mit Land Zion er fra 2004. Det er den anden film i en triologi. Den første er Min Terrorist (2002). Den tredie film hedder Min Bror (2007).

Instruktøren Yulie Cohen Gerstel blev født i Tel Aviv, hvor hun i dag bor sammen med sin mand og to døtre. Hun er 6. generations-indvandrer, idet hendes tip-tip-oldefar indvandrede fra Nordafrika i begyndelsen af 1800 tallet. Før hun begyndte at beskæftige sig med film, har hun studeret sociologi og antropologi ved Tel Avivs universitet. Herefter flyttede hun til USA, hvor hun bestod sin kandidatuddannelse i Communication Art med udmærkelse fra NYIT i New York. I perioden 76 – 82 var hun indkaldt og reservist i den israelske hær. 1978-79 arbejdede hun som stewardessse i El Al, det israelske luftfartsselskab. I 80’erne arbejdede hun med film i New York og Los Angeles. I 1993 blev hun selvstændig filmproducent. 2000-2001 coproducerede hun Ramleh og For My Children med Michal Aviad.

Spilletid

58min.

Instruktør:

Yulie Cohen Gerstel

Distributør:

First Hand Films