Min Terrorist

 I 1978 blev Yulie Gerstel, stewardesse ved det israelske luftfartsselskab El Al, offer for en terroraktion i London. Flere døde eller blev hårdt sårede, selv slap hun med en granatsplint i armen. Gerstel vidnede mod den arabiske attentatmand, Fahad Mihyi, og var med til at sende ham i fængsel på livstid.

Tyve år senere har erfaringer fra den israelske hær overbevist Gerstel om, at hadets og gengældelsens politik er en blindgyde i Israel-Palæstina konflikten. Hun indleder en brevveksling med Fahad Mihyi i fængslet og provokerer den israelske offentlighed ved at advokere for forsoning. Den 11. september 2001 bringer atter Yulie Gerstel i tvivl, men hun fortsætter med i dagbogsfilmens form at rapportere fra en politisk og mental tilstand, hvor der ikke gives nogen lette svar.

Min Terrorist (2003) er Yuile Gerstals første lange dokumentar. Den indgår i en trilogi, hvor Mit Land Zion (2004) er den anden og Min Bror (2007) er den tredie.

 

Instruktøren Yulie Cohen Gerstel blev født i Tel Aviv, hvor hun i dag bor sammen med sin mand og to døtre. Hun er 6. generations-indvandrer, idet hendes tip-tip-oldefar indvandrede fra Nordafrika i begyndelsen af 1800 tallet. Før hun begyndte at beskæftige sig med film, har hun studeret sociologi og antropologi ved Tel Avivs universitet. Herefter flyttede hun til USA, hvor hun bestod sin kandidatuddannelse i Communication Art med udmærkelse fra NYIT i New York. I perioden 76 – 82 var hun indkaldt og reservist i den israelske hær. 1978-79 arbejdede hun som stewardessse i El Al, det israelske luftfartsselskab. I 80’erne arbejdede hun med film i New York og Los Angeles. I 1993 blev hun selvstændig filmproducent. 2000-2001 coproducerede hun Ramleh og For My Children med Michal Aviad. 

Min Terrorist modtog en speciel jury pris ved Jerusalem Film Festival, blev nomineret til Silwer Wolf prisen i Amsterdam og har været vist på 80 festivaler rundt om i verden.

Spilletid

58min.

Instruktør:

Yulie Cohen Gerstel