Min Bror

Det er over 25 år siden, Yulies bror blev ultraortodoks jøde og mistede kontakten med sin familie. Efter sin skilsmisse forsøger Yulie igen at nærme sig sin bror. Mens hun venter på at høre fra ham, studerer hun den ultraortodokse zionisme for at forstå, hvad der kom imellem dem. Langsomt begynder hun at finde sine egne jødiske rødder.

Denne dokumentarfilm er en stædig rejse mod familien og mod en forståelse af, hvad der får nogle mennesker til at forelske sig i religion.

Efter »Min terrorist” og »Mit land Zion” er »Min bror” den sidste film i Yulie Cohen Gerstels trilogi af personlige film om hendes forhold til staten Israel og zionismen.

Filmen er fra 2007

Instruktøren Yulie Cohen Gerstel blev født i Tel Aviv, hvor hun i dag bor sammen med sin mand og to døtre. Hun er 6. generations-indvandrer, idet hendes tip-tip-oldefar indvandrede fra Nordafrika i begyndelsen af 1800 tallet. Før hun begyndte at beskæftige sig med film, har hun studeret sociologi og antropologi ved Tel Avivs universitet. Herefter flyttede hun til USA, hvor hun bestod sin kandidatuddannelse i Communication Art med udmærkelse fra NYIT i New York. I perioden 76 – 82 var hun indkaldt og reservist i den israelske hær. 1978-79 arbejdede hun som stewardessse i El Al, det israelske luftfartsselskab. I 80’erne arbejdede hun med film i New York og Los Angeles. I 1993 blev hun selvstændig filmproducent. 2000-2001 coproducerede hun Ramleh og For My Children med Michal Aviad.

Spilletid

57min.

Instruktør:

Yulie Cohen Gerstel

Fotograf:

Oded Kirma

Producenter:

Cohen Gerstel Hafakot Ltd.