Fjerne Naboer

Udskrevet d. 25.05.20 - kl.06:45:59VANDETS PRIS

I landsbyen Jalsindhi, i den indiske delstat Madhya Pradesh, nærmer vandet sig husene på grund af den gigantiske Sardar-Sarovar dæmning på Narmada floden.
Projektet blev startet af Nehru i 50’erne, hvor industrialisering og opbygning af egne resurser var højeste prioritet. Men druknede landsbyer er prisen, som millioner af fattige bønder har måttet betale. De fleste er endt i byernes slum. Den kendte forfatter Arundhati Roy har engageret sig på de protesterende bønders side. Hvem får gavn af vandet? spørger hun, andre fattige bønder eller den nyrige middelklasse i byerne? Guvernøren og ingeniøren er begejstrede for projektet. Bønderne er fortvivlede, men vil ikke give op. De tilhører et af Indiens oprindelige folk, Adivasierne, og for dem er jorden og floden hellig.

Vandets Pris følger en families – og en folkebevægelses - kamp mod dæmningen: ikke-volds aktioner, sultestrejker, møder, politivold og en langtrukken retssag i højesteret. En kamp som har givet genlyd verden over, og fået verdensbanken til at trække sig ud af projektet.

VANDETS PRIS (74 min.) kan ses påFILMENS KAPITLER

1. Adivasierne og dæmningen
2. Tilbudet om genbosætning
3. Modstand - og opbakning
4. Folkebevægelsen mod dæmningen
5. Et nyt liv - i slum
6. Fælles gode eller forbandelse?
7. Afgørelsen

OM FILMEN
• Vandets Pris (Drowned out)
• Interview med Franny Armstrong,
instruktøren af Vandets Pris