Fire film der skildrer forskellige sider af den afrikanske migration til Europa.

UNDER DEN SAMME HIMMEL
Filmen følger tre personer: Harouna har forladt kæresten og deres nyfødte barn i Mali, og prøver alt han kan for at få vendt sit liv. Thelma, en ung afrikansk kvinde i København, er endelig blevet genforenet med sin mor og prøver at finde en vej og en mening med sin nye tilværelse. Austin, som klarede turen over havet til Italien og så hele vejen til Danmark, tjener sine penge som flaskesamler i Københavns gader.

DØREN TIL CEUTA / BAB SEPTA
Filmen beskriver livet på Mauretaniens kyst. Her er mange forskellige skæbner samlet. Nogle prøver at tjene penge ved at fiske eller sælge skrot fra de strandede skibe, andre drømmer om at komme til Europa. Men man kan også møde ’vismænd’, som godt ved, hvordan det hele hænger sammen.

EL EJIDO
Filmen beskriver immigranternes liv i det sydlige Spanien. De arbejder i 40-50 graders varme i de drivhuse, som forsyner hele Europa med grøntsager. De bor i 'skure' lavet af plastic, uden vand og sanitet, og den lokale befolkning betragter dem med foragt og mistro.

HAVET GRÆDER
Filmen følger de senegalesiske fiskeres forsøg på at opretholde et erhverv, som tidligere brødfødte kystbefolkningen langs hele Vestafrikas kyst. Men de fortrænges af europæiske trawlere med overlegent udstyr. De kommer, fordi fiskene i de europæiske farvande er overfisket. Konsekvensen er klar: arbejdsløshed og fattigdom som udløser migration - til Europa.

SE FILM
Filmene ligger online på Filmcentralen
Alle fire film kan ses her fra siden ved at klikke på billedet.

Bab Septa, El Ejido og Havet Græder
kan også ses på EMU

Bab Septa, El Ejido og Havet Græder
kan købes som temapakke på DVD
hos SPOR Media