Titel

Instruktør

Undervisningsmaterialer

Film på Nettet

Filmsøgning

I Fjerne Naboer databasen findes over 200 film fra Latinamerika, Afrika, Mellemøsten og Asien - dokumentar og fiktion, børne- og voksenfilm. Det er film om livet på kontinenterne i Syd, hvor størstedelen af verdens befolkning bor, og hvor det stadig er andre kulturer end den vestlige, der sætter rammerne for hverdagen.

De fleste film kan stadig lånes via dit lokale bibliotek, og undervisere må nu gerne bruge film fra biblioteket i undervisningen.

På grund af skiftet fra VHS til DVD - og videre til onlinedistribution - vil mange af filmene imidlertid glide ud af distribution indenfor de næste par år. Bibliotekerne vil løbende kassere de udtjente VHS kopier, og der er ikke resurser til at overføre dem til DVD eller online-distribution. Udvalgte film vil dog fortsat kunne ses via UNI-server og Filmstriben (Det Danske Filminstituts online-distribution). På Filmstriben kan man også se nye danskproducerede film om temaer fra Syd samt enkelte nyindkøbte film fra udlandet. Filmstriben er dog p.t. (feb. 2009) kun tilgængelig for uddannelsesinstitutioner og biblioteker.

Uddannelsesinstitutioner, foreninger o.l. kan fortsat købe film som distribueres på DVD via Biblioteksmedier.

UNDERVISNINGSMATERIALER
Til nogle af filmene er der produceret undervisningsmaterialer, som enten uddyber de emner, filmene berører, eller beskæftiger sig med det filmiske indhold (filmsprog etc.).

Materialerne kan downloades eller lokaliseres gennem de opgivne links under de enkelte film.